Hírek, érdekességek

“A címke a dobozra való – nem az emberekre!”

2015. Júl. 8.

“Épp 7 másodperc alatt alkotjuk meg az előítéleteinket a másik külsője alapján” – ezzel kezdődik a Coca-Cola Dubaiban készített komoly társadalmi problémára felhívó és nagyon érzékeny kampányvideója.

Hogy miért érdemes a kevesebb mint három perces videót végignézni? Röviden összefoglalom: 6 egymásnak idegen férfit ültettek egy asztalhoz, hogy kezdjenek beszélni saját magukról – teljes sötétben. Az egyik férfi pl. arról beszélt hogy szeret heavy metalt játszani – ez alapján a másik elképzelte, hogy biztosan hosszú haja van copfba fogva, talán még piercingje is van a heavy metálosnak. A másik férfi arról beszélt hogy nagyon szeret tudományos témájú könyveket olvasni. Volt, aki arról beszélt, hogy nagyon szeret főzni. Aztán felkapcsolták a villanyt. Mind a hatuknak nagyszerű volt megtapasztalni, hogy az elmondottak alapján kikkel is ül egy asztalnál. Az egyik férfi megjegyezte, hogy ha látta volna azokat ezeket az embereket, akikkel a sötétben kedélyesen elbeszélgetett, soha nem ült volna egy asztalhoz velük. Mikor azonosították egymást még viccesen meg is jegyezte a decens öltönyben ülő egyébként heavy metált kedvelő férfi hogy neki kellene inkább tetoválása legyen, hiszen kiderült hogy a tetőtől talpig agyontetovált férfi az, aki tudományos könyveket olvas. Ekkor kérték a résztvevőket hogy bontsanak ki egy-egy dobozt, amiben piros – a mindenki által ismert Coca-cola dizájnos dobozos üdítők voltak, egyetlen kivétellel: nem volt rajta a Coca-cola logo és felirat csak egy szöveg: “A cimke a dobozra való, nem az emberekre!”.

A Coca Cola kifejezetten Ramadanra készített kampánya, a külső alapján meghozott előítéletekre, a sztereotípiákra hívta fel a figyelmet, arra, hogy tartózkodjunk kizárólag a külső alapján megítélni a másikat azzal az üzenettel, hogy <<idén a Ramadan alatt “láss cimke” – azaz előítélet nélkül!”>>

Íme a video:

[yuzo_related]


Abu Dhabi városnézés
Ferrari World Park Abu Dhabi
Élményautózás Yas Marinán (F1 pálya)
Sivatagi autózás (Abu Dhabiból)
Louvre Abu Dhabi (2015. év végétől)
még több hamarosan…


Muscat városnézés
Musandam – hajókirándulás
Jebel Shams – az „arab Grand Canyon”
Wadi Dharbat – mesés hegyvidék
Búvárkodás Ománban
még több hamarosan…


Sand X – homokszánnal a sivatagban
Sivatagi túra
Buggyval a homokdűnék között
Quaddal a sivatagban / off road pályán
Terepjárós barangolás Liwában (8 nap)
még több hamarosan…

Pin It on Pinterest

Share This