Hírek, érdekességek

A Dubai csatorna víz alatt

2016. okt. 25.

A város teljes arculatát és földrajzi adottságait is megváltoztató giga-projekt újabb mérföldkőhöz érkezett. A még mindig épülő Dubai Canalt – azaz Dubai csatornát tegnap elárasztották vízzel.
A legfrissebb állapot itt látható (Fotó: Dubai Media Office):
Dubai Canal víz alatt
Bár a víz szintje még alacsony – 6 méter mély lesz a kész állapotban – a lényeg, hogy a vízi folyosó már működik. A 3,2 km hosszú csatorna a Business Bay-t köti össze az Arab-öböllel, ezzel a Satwa, Downtown, Zabeel, Oud Metha, Karama és Bur Dubai szigetté változott. A projekt végén kialakításra kerül az új Jumeirah Beach Park is, egy bevásárlóközpont – parkkal a tetején, 7 km hosszú futópálya és további lakások, melyek a Safa Parkra néznek. Három gyalogoshíd épül, külön applikációval irányítható világítással és rengeteg zöld felülettel. A Jumeirah Beach-en kialakított futópályát összekötik majd az itt épülővel, így érik el a végleges 7 km hosszt. Arcfelismerő technikával kialakított biztonságos kamerarendszer kerül kialakításra a gyalogos területeken. Az új városrész új lakói számára 5345 új lakóegység készül további 948 hotelszobával.

A következő hónapra – tehát legkésőbb december elejére – ígérik az összes fő út és gyalogos híd megnyitását. – A lakóparkok, éttermek és hotelek építése, kialakítása még folyamatban.

 

 

[yuzo_related]


Abu Dhabi városnézés

Ferrari World Park Abu Dhabi

Élményautózás Yas Marinán (F1 pálya)

Sivatagi autózás (Abu Dhabiból)

Louvre Abu Dhabi (2015. év végétől)

még több hamarosan...


Muscat városnézés

Musandam – hajókirándulás

Jebel Shams – az „arab Grand Canyon”

Wadi Dharbat – mesés hegyvidék

Búvárkodás Ománban

még több hamarosan...


Sand X - homokszánnal a sivatagban

Sivatagi túra

Buggyval a homokdűnék között

Quaddal a sivatagban / off road pályán

Terepjárós barangolás Liwában (8 nap)

még több hamarosan...

Pin It on Pinterest

Share This