Al Ain városnézés

Al Ain városa, mely szó szerinti fordításban arabul annyit jelent, ‘tavasz’ másnéven úgy is ismert, mint “Kertváros”, azaz Garden City, mivel az Emirátusok egyik legzöldebb települése. 650 ezres lakosságával Abu Dhabi emírség második, az Emirátusok 4. legnagyobb városa.  Közel 160 km-re fekszik a fővárostól keleti irányban és 120 km-re Dubaitól déli irányban az ománi határ mellett.

Történet: Al Ain város leghíresebb szülötte Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, az Emirátusok első elnöke. Al Ain gyorsan fejlődő település, jótékony, száraz klímája és a főváros közelsége miatt, a helyiek számára is népszerű üdülőterületté vált. Egyetem is működik a városban pezsgő kulturális és sportélettel. Ugyanakkor a város még nem tartozik a legfelkapottabb úticélok közé, ezért is ajánlott lehet egynapos kirándulásra, főleg a Dubai-ba visszatérő utasok számára.

Legfontosabb látnivaló: A város első számú nevezetessége az oázisok, melyek leginkább földalatti öntözőrendszeréről a ‘falaj’-ról híresek. Ezzel a technikával locsolnak évezredek óta Ománban, az Emirátusokban, Iránba és Kínában is.  Az oázisban 147 ezer (!) datolya pálma él, önmagában ezért is érdemes ide ellátogatni, emellett 2016 végén nyitottak meg egy új kifejezetten az UNESCO örökséget bemutató öko központot, mely a teljes sivatagi életmódot hivatott bemutatni – az Emirátusok régi arcát.

Az oázisok felkeresésén túl, érdemes látogatást tenni a völgyben, az ásványvízforrásnál.

Extra családi ajánlat – Al Ain Zoo – A 400 hektáros tágas park a Hafeet hegy lábánál fekszik. Az Állatkertet 1968-ban alapította maga Sheikh Zayed. Az 1972-től induló számos a kihalófélben lévő fajok megőrzésére létrejött programjuknak köszönhetően olyan ritka fajok tekinthetőek meg, mint az arab leopárd vagy a nyársas antilop és gazella. A parkban látni lehet a szinte teljesen kihalt fehér oroszlánból is példányokat.
A program választható privát programként is.
Indulási időpont és időtartam: 8-16 óráig
Ár: 95-147 USD/fő (kiscsoportos/privát) Az ár tartalmazza a szállodai transzfert és a teljes körű magyar nyelvű asszisztenciát.

110.00 $147.00 $Opciók választása

[yuzo_related]

Pin It on Pinterest

Share This