Hírek, érdekességek

Magyar lány indul a fodrászok olimpiáján Abu Dhabiban

2017. ápr. 29.

A 21 éves debreceni fiatal hölgy, Dan Réka nem kevesebbre készül, mint arra, hogy Magyarországot képviselje fodrászként október 14-től 19-ig Abu Dhabiban, a WorldSkills versenyén, amit a szakmák olimpiájának is szoktak nevezni.
A kis korától fodrásznak készülő lányban mestere, Kompos Tamás hamar meglátta a tehetséget, így aztán benevezték a 2016-os Országos Szakma Sztár Fesztiválra, amit fodrászat kategóriában meg is nyert. A fodrász szakma kiváló tanulójaként merült fel annak a lehetősége, hogy Réka képviselje hazánkat Abu Dhabiban. De a győzelme ehhez még nem volt elegendő, hiszen Hajas László egyik budapesti szalonjában egy kihívóval szemben is bizonyítania kellett.  A szakma kiválóságaiból álló zsűri egyhangúan Rékát emelte ki a megmérettetés győzteseként, ekkor dőlt el, hogy mehet a szakma világbajnokságára.
A WorldSkills azért is a világ legnehezebb fodrászversenye, mert roppant bonyolult pontozási rendszere van szubjektív és objektív zsűrivel. Hihetetlenül sok mindenre kell odafigyelni a versenyzőknek, akik körülbelül negyven országból jönnek majd.  Női és férfi fodrászként is hely kell állni, modern és klasszikus stílusban egyaránt: esküvői hajat éppúgy készítenek majd, mint „kifutó” frizurát. De például rögtönözni is kell, mert a „három kívánság” versenyszámban húznia kell három extra dolgot, amit a frizurán kell megvalósítani azonnal. De a zsűri még olyanokra is odafigyel, hogy a fodrászok hogyan tartanak rendet az asztalukon és a hajszárító zsinórját megfelelően, balesetmentes módon helyezik-e el.
(Forrás: http://www.dehir.hu/bulvar/irany-abu-dhabi-debreceni-lany-kepviseli-hazankat-a-fodraszolimpian/2017/04/15/)

[yuzo_related]

Pin It on Pinterest

Share This