Gyakori kérdések

Mikor, hol, mennyit? Dubai városnézés vagy vakáció

2016. Már. 1.

A leendő utasokkal való beszélgetés során szinte azonnal felteszik a kérdést: mikor, hol, mennyit? A mikor természetesen a melyik hónapot jelenti, a hol a város melyik pontját ajánljuk, a mennyit pedig Dubaiban eltöltött időre utal.

1. Mikor utazzunk Dubaiba?
Talán az elsőre a legegyszerűbb válaszolni. Októbertől májusig javasoljuk mi az utazást. Akit lehet, a nyári időszakról lebeszélünk két ok miatt. Az egyik a már-már kibírhatatlan hőség, a másik pedig a Ramadán, ami az alatt az egy hónap alatt alaposan felforgatja a város életét. Júliusban, augusztusban nem ritka, hogy a hőmérő higanyszála csipkedi az 50-es osztást, ami a klimatizált hotelszobából nézve nem annyira brutális, de ha az ember kilép az ajtón, akkor úgy orrba vágja a meleg, hogy alig tér magához. Én azt szoktam mondani, olyan a Napra kimenni, mintha a karomat „simogatnák” egy vasalóval.
Persze azt is tudom, hogy az egyiptomi nyárhoz, a török vakációhoz szokott honfitársaink nem rettennek vissza a forróság emlegetésétől, mégis, ha valaki megteheti, hogy csúsztasson a nyaraláson, inkább a már említett időszakban keresse fel Dubait.

2. Hol szálljunk meg – jön a következő kérdés, miután megegyeztünk abban, hogy a család inkább az őszi vagy tavaszi szünetben látogat az Emirátusok legnagyobb városába. A belváros megjelölés itt egy kicsit félrevezető, sok helyen a régi városrészt Bur Dubait vagy Deirát jelölik ezzel a kifejezéssel. Valójában nincs igazi központja Dubainak, olyan, mint a legtöbb európai nagyvárosnak. Downtown persze létezik, amióta kiépült a Burj Khalifa környéke, azóta ez hívják Dubaiban belvárosnak – ami azért egy kicsit csalóka.
Na, de hol foglaljunk szállást az utasainknak? – A dubaiprogramok.com praxisában három terület a jellemző.

Az Emirates Mall vagyis a „sípályás” bevásárlóközpont környéke (Al Barsha) azért kedvelt, mert közel van a Mall, nincs messze a metró, és a 3 csillagostól az 5 csillagos hotelig széles a kínálat. Nem mellesleg, innét közel elérhető a Burj al Arab melletti szabad strand, ha pedig valaki amolyan „bibionés” beachre vágyik, akkor taxival kb 15 perc alatt eléri a Jumeirah Walk melletti, minden igényt kielégítő strandot.

A másik kedvelt célpont a Marina és annak környéke. Gyorsan hozzá is teszem, hogy itt az árak is magasabbak, hisz az egyik top városrészben a szállodai szolgáltatásokat is meg kell fizetni. Az összes hotelhez sétányira van a tengerpart, aki pedig hajlandó a borsos árat is kifizetni, akkor olyan szállodában töltheti el a vakációt, amely saját tengerparti szakasszal is rendelkezik. A legtöbben azért beérik a Marina valamelyik 4 csillagos hoteljével, ahol van medence, lehet napozni, egy kellemes koktél meginni, hogy aztán akár délután a nyakukba vegyék a várost. Apropó, alkohol. Nem kézenfekvő, hogy minden hotelben lehet kapni alkoholt, van, ahol egyáltalán nincs, és ez, ha nem tájékozódnak előre az utasok, bizony kellemetlen meglepetés lehet, ha mondjuk, a vacsora után jól esne egy pohár bor.

A harmadik kedvelt városrész, a már említett Bur Dubai. Itt legfőképp a kedvező árakat tudjuk kiemelni, ami lássuk be, sokaknál fontos szempont. Legfőképp akkor, ha nem a medencében akarja lógatni egész nap a lábát, csak arra kell a hotel, hogy aludjon egy jót, a nap egészét úgysem ott tölti.

Persze a luxushotelek sem maradnak ki a szórásból, de azért mégsem az a jellemző, hogy az 5 csillagos hotelekben tolonganak magyar honfitársaink, ahol a szezonban egy éjszakáért gondolkodás nélkül elkérnek 150-200 ezer forintot.

3. A harmadik kérdés, hogy mennyi időre érkezzünk Dubaiba?
A három napos úgynevezett városlátogatásról mindenkit lebeszélünk. Ahhoz túl messze van Dubai – még az öt órás repülőút ellenére sincs a szomszédban –, azért a repülőjegy sem két forint, de a nyomós érv mégis csak az, hogy túl sok a látnivaló, az élmény ahhoz, hogy bele lehessen sűríteni 2-3 napba. Hogy mi a helyzet az öt napos programmal? Valamivel jobb a helyzet, de ebbe sem fér bele minden, a kikapcsolódás, a városnézés, a kirándulás és a feltöltődés. Ezért, aki csak teheti, ne számoljon hét napnál kevesebbel, ha Dubait veszi célpontul. És higgyék el, az egy hét után is azt fogják érezni, kellett volna még pár nap…

[yuzo_related]


Abu Dhabi városnézés

Ferrari World Park Abu Dhabi

Élményautózás Yas Marinán (F1 pálya)

Sivatagi autózás (Abu Dhabiból)

Louvre Abu Dhabi (2015. év végétől)

még több hamarosan...


Muscat városnézés

Musandam – hajókirándulás

Jebel Shams – az „arab Grand Canyon”

Wadi Dharbat – mesés hegyvidék

Búvárkodás Ománban

még több hamarosan...


Sand X - homokszánnal a sivatagban

Sivatagi túra

Buggyval a homokdűnék között

Quaddal a sivatagban / off road pályán

Terepjárós barangolás Liwában (8 nap)

még több hamarosan...

Pin It on Pinterest

Share This