10 dolog, amit eddig nem tudtál Ras al Khaimah-ról

2015. szept. 29.

  1. Tudta, hogy Ras Al Khaimah-ban van az Emirátusok legmagasabb hegye, a Jebel Jais?A Jais-hegy 1910 méteres magasságával ideális hegymászásra, hegyi biciklizésre vagy önmagában a kilátásért megéri felmászni rá.

2. A kultúrára vágyók meglátogathatják Al Jazirat al Hamra elhagyatott halászfaluját, melyet Ras Al-Khamah város határában találunk meg. Ez a tengerparti település az Emirátusok olaj előtti időket mutatja meg a kifinomult kíváncsisággal bíró turistáknak.

3. Ras Al Khaimah 62 km hosszú fehér homokos és kristálytiszta vizű tengerparttal rendelkezik. Aktív pihenést előnyben részesítők kipróbálhatják a banán-hajót, vagy wakeboardingozhatnak, szörfözhetnek.

4. 18 különböző datolya fajtát bemutató – az Emirátusok top 10-ében benne lévő – datolya farm is itt található.

5. A Ras Al Khaimah Nemzeti Múzeum hagyományos fegyvereket is bemutat továbbá olyan archeológiai emlékeket, melyek a korai telepesek életét mutatja be.

6. ‘Ras Al Khaimah’ azt jelenti ‘a sátor teteje’, mely az Emirátus északi fekvésére utal.

7. Ras Al Khaimah komoly történelemmel rendelkezik, már a korai bronz korszakból találtak leleteket, mely olyan ritka települések közé sorolja az Emírséget, ami több, mint 7000 éve lakott.

8. 18 történelmi erőddel (várral) rendelkezik Ras Al Khaimah.

9. Al Wahabiyyah a legrégebbi művészeti forma Ras Al Khaimah-ban, mely egyben egyedülálló is az országban, kizárólag  ünnepekkor és esküvők alkalmával mutatják be.

10. Ahmad Bin Majid a leghíresebb arab tengerész és térképész 1421-ben született Ras Al Khaimah-ban. Leginkább arról ismert, hogy ő segített Vasco da Gamának elnavigálni Afrikából Indiába. (forrás: timeoutdubai)

!!! Tippünk: azoknak az utasoknak, akik látták már Dubai-t és kizárólag pihenésre és sütkérezésre vágynak ajánljuk a Ras al Khaimah-ban található Rixos al Bahr 5*-os hotelt, mely azon kevés hotelek tartozik, ahol alkoholt is lehet fogyasztani all inclusive ellátásban – sokkal kedvezőbb áron mint Dubai tengerpartján. Figyelem, a szállástól a Dubai Nemzetközi Reptér (DXB) közel másfél órás útra található. Bővebben és ajánlatkérés a Rixos al Bahrról>>

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál