3,2,1… 2020!!

2019. dec. 23.

3,2,1…2020!

Ha még nem voltál Dubaiban Szilveszterkor, készülj fel mindenre! Az egyik ámulatból a másikba esel majd bármelyik tűzijátékot nézed majd meg. Legyen az az Atlantis Hotelnél vagy a Burj al Arabnál, de persze a legnagyobb durranás minden évben a Burj Khalifánál van. Szó szerint olyan érzésed van, hogy felrobbant az egész torony, a környező házakról pedig mint a puskaropogás, úgy záporoznak a tűzijátékok. A látvány mellett készülj fel a tömegre is. Főleg a Burj Khalifánál. Szilveszter napján szinte hermetikusan lezárják a környéket, Te is jobban teszed, ha metróval, vagy taxival mész oda. Ha netán béreltél autót, akkor is hagyd a hotelben, mert hidd el, soha nem fogsz kivergődni a Khalifa környékéről. Nekem volt egy olyan „sima” pénteki, azaz hétvégi cammogásom a Dubai Mall tíz emeletes parkolóházából, hogy egy óra alatt értem ki a szabad levegőre.
Egyébként pedig ha nem vagy türelmes, inkább kerüld el a Burj Khalifa környékét! Nézd messziről a tűzijátékot, úgy sem utolsó, persze az igazi, ha ott vagy a torony lábánál. Azok a szerencsések, akik az Atlantisban laknak, kényelmes helyzetben vannak, hisz házhoz jön a látvány, de azért a legtöbben, nem a Pálmát veszik célba, ha már Szilveszter és Dubai.
Türelem, türelem és türelem. Ez a kulcsszó az év utolsó napján, hisz kis túlzással állítható, telt ház van minden év végén Dubaiban, az utolsó héten több mint 2 millió turista érkezik. Márpedig mindenki látni akarja az új évbe átvezető tüzijátékot, nemcsak a turisták, hanem az ázsiai vendégmunkások tömege is. A környező utcák virágos sétányai ilyenkor sajnos áldozatul esnek az éjfélig hosszú órákat várakozni képes emberek helyezkedésének, akik szó szerint letipornak mindent, ami az utcákon van. De ezt bekalkulálják, és pár nap múlva már nyoma sincs a pusztításnak. Hiába, Dubaiban nincs lehetetlen!
Illetve azért akad. Mint például Szilveszter éjjelén taxira vadászni. Nem mondom, hogy lehetetlen küldetés, de kitartás kell hozzá. Akkor inkább a metró, ami Szilveszterkor nonstop közlekedik, de szerintem már le se kell írnom, hogy ott is tömegnyomor vár. Mindezzel együtt azt mondom, ha valahol vissza kell számolni Szilveszter éjjel Dubaiban, akkor az legyen a Burj Khalifánál vagy valamelyik gigantikus tűzijáték közelében.

Nézd meg a tűzijátékot a Burj Khalifánál!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál