A világ legzöldebb üdülőparadicsomát építik a liwai sivatagban

2016. márc. 9.

A világ “legzöldebb” öko resortját építik Liwában. A dubai illetőségű Eco Group számos más zöld projektet indít egyszerre. A liwai sivatagba 2020-ra szeretnék felépíteni a luxus üdülő komplexumot. A londoni székhelyű építészeti iroda dizájnért felelős vezetője elmondta, hogy az Emirátusok kultúrája központi szerepet kap már a resort kialakításában is. A terv, hogy mélyfúrással kialakított kút adja az alapot és a forrás továbbá az abból kialakított vízfelület köré szerveződjön a hotel, ahogy az élet anno a beduin kultúrában: a kereskedelem és a közlekedési útvonalak szerveződtek így. A hotelbe 84 apartmant terveznek – mindhez külső teraszt is.
A használt vizet helyben kitisztítják továbbá a szemetet is újrahasznosítják, így nem lesz szükség annak elszállítására sem. Közel 15.000 m2-es napelem panellel biztosítják majd az energiaellátást – így biztosítva a zéró emissziót. (forrás: http://www.shortlistdubai.com)

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál