Al Ain

Rövid történelmi áttekintés

Az ország negyedik legnagyobb városa Al Ain, ami Abu Dhabi emirátusban fekszik. Neve annyit jelent: ‘tavasz’. A zöld város leginkább oázisairól híres. Al Ainben szigorú építési szabály van érvényben, ma sem lehet 7 emeletnél magasabb épületet felhúzni, hogy megőrizzék a hely archaikus arculatát. Az államalaptó Sheikh Zayed bin Sultan al Nahyan 1927 és 1966 élt a városban, egyes források szerint itt is született.

Elugrottunk mi is nemrég Al Ainbe – íme a videó róla:

Jöjjön velünk Al Ainbe, ahol az alábbi látványosságokat mutatjuk be:

  • az Al Ain városnézésen az Emirátusok legnagyobb tevepiaca felé vesszük utunkat, ahol barna, fekete, sőt fehér és fiatal, szinte újszülött tevéket láthatunk.
  • Következő megállónk Sheik Zayed régi háza (Sheik Zayed Palace Muzeum), amely ma múzeumként látogatható. Végig járjuk azokat a helyiségeket, ahol Sheik Zayed tárgyalt és élte mindennapjait.
  • Végül Al Ain 7 oázisa közül meglátogatjuk az egyiket. Itt tökéletesen látszik, hogyan is működtek és működnek a mai napig az Oázisok öntözőrendszerei.

A családok kedvence a 4000 állatot 200 fajt felvonultató a környék legjobb állatkertje, az Al Ain Zoo.

💳 Foglalja le itt Al Ain kirándulását! 💲

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál