Aranyos dolgok: aranyporos kávé és más

2017. jan. 19.

Az arany a föld egyik legritkább eleme, kitermelése nagyon korán elkezdődött, hisz az embereket mindig is elbűvölte az arany, erről tanúskodik az a tény, hogy a korai nagy kultúrák és az ókori civilizációk is készítettek már belőlük ékszereket és kultikus tárgyakat.

Nemcsak fénylik

Gazdasági jelentősége vitathatatlan és a jólét, szeretet, hála, megbecsülés megtestesítője ékszerek formájában, de van még számos felhasználási lehetősége, mely napjainkban még inkább divatossá teszik bármilyen állagú és állapotú – por, pehely, lapocska, spray – megjelenését.

Egészségügyi hatásai

Az arany leghatékonyabban kolloid formában képes kifejteni kiváló egészségügyi hatásait. Az aranykolloid tulajdonképpen nem más, mint desztillált vízben lebegő nagyon finom szemcséjű arany, melyet aranyvíznek is neveznek. Az ókori egyiptomiak az aranyat mentális, testi és spirituális tisztításra és az életerő növelésére használták. Dr. Robert Koch, bakteriológus fedezte fel, hogy a tbc-t okozó baktériumok arany jelenlétében életképtelenné válnak, ezért a felfedezéséért Nobel-díjat is kapott. Amerikában pedig 1885 óta az alkoholizmus, a koffein-, és a szénhidrátfüggőség gyógyítására használják – a mai napig-, mivel ez a nemesfém képes csökkenteni a függőséget okozó anyag iránti sóvárgást. Az agydaganat elleni küzdelemben is hasznosítják: miniatűr méretű aranyrészecskék segítségével közvetlenül az érintett sejtekhez sikerült eljuttatni a daganatellenes szereket. Új fejezet nyílhat meg egy bizonyos típusú súlyos agydaganattípus kezelésében.

A szépségipar is használja

Az arany legfontosabb szépészeti hatása, hogy serkenti a bőrsejtek megújulását, kedvezően befolyásolja életciklusukat, segíti egészséges működésüket. Ennek következtében az arcbőr fiatalabbnak, energiadúsabbnak, élettelibbnek, ragyogóbbnak látszik, a fáradtság nyomai jelentősen halványulnak. Az arany fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően különleges, selymes ragyogást kölcsönöz a bőrnek. Halványítja a szem alatti sötét karikákat és a májfoltokat. Fokozza a kollagén termelést, ezáltal a ráncosodás, a bőr megereszkedésének egyik vezető ellenszere lehet a jövőben.

Esszük és isszuk

Egy andalúziai pékség készíti a világ legdrágább kenyerét, melyből egy 40 dekás vekni 117 euróba, azaz mintegy 37 000 forintba kerül. A kenyér tésztája teljes kiőrlésű lisztet, tönkölyt, szárított mézet, valamit egy extra összetevőt, 250 mg ehető aranyport tartalmaz. Az aranyporos kenyér a Costa del Sol mellett Oroszországban és az arab országokban is különösen népszerű.

Aranyporos cappuccino: az arab világ luxuskávéja

Királyi pompa és luxus a köbön – ez látható és érezhető az Abu Dhabiban található Emirates Palace-ban, melyet az arab kultúra és világ bemutatására építettek. Luxus vendéglátás, privát strand, hatalmas, gyönyörű parkban kialakított környezet. Itt kapható az aranyporos cappuccino, mely a luxust és fejedelmi kényeztetést kereső turisták egyik fénypontja az Emirátusokban történő utazás során.

TIPPÜNK: Csatlakozzon Abu Dhabi városnézésünkhöz és az Emirátusok fővárosának megismerésén túl, kortyoljon szervezésünkben egy aranyporos kávét Abu Dhabiban!

  • Nemcsak Abu Dhabiban, hanem újabban Dubai-ban is kapható aranyporos – aranylemezes kávé. A Burj Khalifa mellett található Armani Hotelben délután 3 és 6 között rendelhető aranyporos kávé. Egészségünkre!

Források:

http://www.vitalmagazin.hu/index.php?headline=gyogyulj-arannyal-ezusttel&id=2540

http://www.webbeteg.hu/cikkek/szepsegapolas/3580/az-arany-szepeszeti-jelentosege

http://www.nlcafe.hu/gasztro/cikk/kenyer-draga-arany/

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/daganatok/cikkek/aranyporral_az_agydaganat_ellen/20140822111325

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál