Atlantis, the Royal: ahogy ígérték, valóban király lett!

2023 eleje lázas munkával telt Dubai egyik legjobban várt – még átadása előtt ikonikussá váló – hotelének megnyitása előtt. Vezető dizájnerek, építészek és művészek tervezték, építették az Atlantis, the Palm „nagytestvérét”, a tőle nem messze felépült Royal Atlantis-t.​

 

43 emelet magas, 406 ezer négyzetméter területű, 500 méter hosszú és 178 méter magas – úgynevezett sky garden (’égi kert’) koncepciójával unikális az épület. A szálloda fekvésének köszönhetően kétfelé néznek szobái: az Öbölre vagy a Pálma-sziget lagunáira.

A világ egyik vezető építészeti cégének vezetőjének elmondása szerint a Royal megjelenése a közelében található Atlantis-ra reflektál, futurisztikus irányvonalaival azonban azon túlmutat, a modern építészetével Dubai sziluettjét adja vissza. A hagyományos tornyokat újragondolták, egyedi blokkok formálják az épületet, melyek önálló egységként funkcionálnak. A hat tornyot egy 90 x 33 méteres híd köt össze. (A hotelről bővebben a szálloda saját oldalán.)

Future Museum általános látogatói információk

A víz ünneplése: a resort típusú szálloda belső tereit a G.A. Group készítette. Az inspirációt az arab sivatag őslakosai, a beduinok adták. A víz kiemelt szerepe az egész komplexumban megtalálható, rengeteg vizes elem, installáció díszíti a belső tereket. A 11 és fél méteres lobbiban található „Cseppecskék” szobor a száraz sivatagra hulló első eső cseppjeit örökíti meg. Felhő és esőcsepp alakú világító elemek számos kiemelt helyen szerepelnek.

Future Museum Dubai

Égi kert”: az épület blokkokra álmodott „égi kertet” az SKS Studio és a 40NORTH nevű cég alakította ki. A sky pool villák és sky teraszok formájától ezek a terek árnyékolva vannak: klímájuk mindazonáltal igazán kellemes, az óceáni szelek és a medencék szellőztetik, így hűtött terek jönnek létre, amelyek az év hat hónapjáról majdnem 10 hónapig meghosszabbítják a szabadban töltött időt.

Itt is a fő koncepciót a múlt építményei, a mozaikkal díszített arab udvarok adták az ihletet, amelyeket korábban építéstechnikával, növényekkel és díszes szökőkutakkal árnyékoltak. Az üdülőhely összes megemelt medencéje akril homlokzatú, így a vendégek akár 43 emeletnyit is úszhatnak a levegőben, miközben egyszerre néznek a városra és azon túl is. Ez a lebilincselő élmény a víz felett és alatt is valóban egyedülálló.

Alább látható az ún. panoramic penthouse, azaz a legdrágább lakosztály, amelynek nemcsak a mérete (520 m2), hanem panorámája is lenyúgöző! Ajánlatkérésért keressen elérhetőségeinken!

Íme egy rövid videó, így készült a Royal Atlantis (2021 február)

A hotel legolcsóbb szobájában reggelivel már 11.400 dollárért megszállhatunk egy hétre, ugyanez félpanzióval 13.500. Ugyanakkor egy három hálószobás lakosztályt már sokkal borsosabb áron mérnek: 62.200 dollár az ára, ami közel 24 millió forint.