COVID-19 INFORMÁCIÓK

Ezen az oldalon 10 naponta frissülő információkat talál a COVID-19 és a Dubai utazással kapcsolatban. Ez az oldal 2020.09.01-én frissült utoljára.

2020. szeptember 1-től a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra kormányrendelet szerint 14 nap karantén vár, amelyet csak 2 negatív koronavírust-teszttel lehet elhagyni.

Magyar állampolgárok hazaérkezése a rendelet szerint:

 • külföldről érkező magyar állampolgár és családtagja a személyforgalomban Magyarországra történő belépése során egészségügyi vizsgálaton eshet át, amelynek tűrésére köteles. Ha a fertőzés gyanúját állapítják meg, akkor az illetékes járványügyi hatóság által meghatározottak szerint kijelölt karanténban vagy – ha az nem jelent járványügyi kockázatot – hatósági házi karanténban kerül elhelyezésre.
 • ha az egészségügyi vizsgálat fertőzés gyanúját nem állapítja meg, az illető magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 14 napra hatósági házi karanténban, ha ilyennel nem rendelkezik, 14 napra az illetékes járványügyi hatóság által kijelölt karanténban kerül elhelyezésre,
 • a személy kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság engedélyezheti a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad.


Amennyiben Dubaiba utazik az alábbi két COVID-19 esetén megfontolandó segítségre hívjuk fel a figyelmét:

1) Az Emirates légitársaság automatikus biztosítása és
2) a Mondial TO utasbiztosítás, mely COVID-19 fertőzés esetén is fizet (részletek lentebb)

1)Emirates légitársaság biztosítása
Mindazon utasok, akik az Emirates légitársasággal utaznak 2020.július 23 és 2020. október 31 között ingyenes globális fedezetet biztosítás a légitársaság, mely kiterjed az alábbiakra:

 • A koronavírussal kapcsolatos egészségügyi költségek fedezése akár 150 000 euróig
 •  karanténnal kapcsolatos költségek fedezése 14 napon át napi max. 100 euróig

  Fontos:  a biztosítás minden utasosztályra, – tehát a turistára is –  31 napig érvényes.  Elérhető ingyenes, éjjel-nappal hívható segélyhívó telefonszám (Telefon: +971 4 2708825 WhatsApp: +971 563589937 Email: emirates@nextcarehealth.com ), melyet mindenképp hívni kell mielőtt bármilyen a pozitív COVID-19 tesztjéből adódó költséget kifizetne. Pozitív teszt esetén mihamarabb lépjen kapcsolatban az Assistance team-mel. A biztosítás a teszt (PCR) költségét nem fedezi.
  Nincs szükség előzetes regisztrációra, de az alábbi dokumentumokat kérjük őrizze meg utazása során minden esetben:
  – repülőjegy
  – beszállókártya,
  – pozitív COVID teszt, mely az utazás első napja után vagy később készült.
  – biztosítson egy email címet és telefonszámot, melyet kinti tartózkodása alatt biztosan elér ill. el tudják érni rajta Önt.
   

   

  2) Utasbiztosítás – mi az alábbi 2020. július 1-től visszavonási érvényes Mondial TO csomagot ajánljuk.
  – Útlemondási (önrész nélkül), valamint betegségbaleset-poggyászbiztosítás egyben – COVID-19 megbetegedés esetére is. Felső korhatár nélkül köthető max. 31 napos utazásokhoz!

  A csomag rövid leírása
  Mondial TO csomag részletes leírása

  Kérdésével fordulhat hozzánk Magyarországon az alábbi elérhetőségeken:

Budai Ferenc: +36 30 951 9291 Email: ferenc.budai@dubaiprogramok.com

        Elérhetőségünk az Emirátusok területén:

Ványi Mónika: +971 555 99 89 90 Email: info@infinityindubai.com

Bővebb információ, egyedi kérések, csoportszervezés:

info@dubaiprogramok.com

Vagy itt a honlapon:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Pin It on Pinterest

Share This