Dubaj tényleg csak egy Disneyland?!

2023. nov. 13.

  • Dubaj egy nagy Disneyland…
  • Dubaj menthetetlen…
  • Dubajról valahogy olyan sok magyar lány jut eszembe, nem értem…

Ilyen és ehhez hasonló kommentek érkeztek az ismert és népszerű magyar influencer, Magyarósi Csaba bejegyzésére, amiben előzetesen ajánlásokat kért Dubai / Maldív-szigeteki utazása kapcsán.

Bevallom, nem először találkozunk ezekkel a klisékkel, előítéletekkel. Sokan nem tudják, mit várjanak az Emirátusok metropoliszától és vélt vagy valós (fél)információk alapján egy tucat-csillogó-semmi-tartalom desztinációnak „könyvelik el” Dubajt és vele együtt a hét emirátusok országát, az Egyesült Arab Emirátusokat.

Aztán ha mégis úgy adódik, hogy barátnő/feleség/baráti társaság unszolására ezekkel az előítéletekkel Dubajba látogatnak, … sokszor (tapasztalataink alapján merjük kijelenteni, hogy mindig) megváltozik az összkép.

Hogy miért is? Talán mert…

  • megállapítják/megállapítjátok, hogy október és április között is egészen biztosan kiszámítható, nyárias, szép időjárás vár Rátok.
  • a tisztaság nemcsak mítosz, a rendezett környezetre azok is felfigyelnek, akik amúgy saját életterükben sem panaszkodhatnak a koszra.
  • nagy a közbiztonság! TÉNYLEG igaz, hogy Dubajban az autókat, lakásokat, házakat nem zárják az emberek és ha valaki bárhol otthagy egy pénztárcát, kártyát, azt ugyanúgy fogja visszakapni… (saját tapasztalat is!)
  • valós, korrekt magas szintű szolgáltatás várja az utasokat is – nem csoda, hogy vendégeink többsége – még ha a fentiekben leírt hasonló előítéletekkel is rendelkeztek ab start, – végül sok esetben visszatér!
Tryp by Wyndham hotel: csak egy példa egy négycsillagos, megfizethető város hotelre.

Nem titok, hogy Magyarósi Csabát vendégül látni – nemcsak ismertsége, hanem a benne lévő hasonló előítélet miatt, számunkra egyben kihívás, másrészt presztízs értékkel is bírt, hiszen legrégebbi kollégánk, tulajdonostársunk…

Váli Zsolt 2005 óta él Dubajban és az azóta nála és cégünknél felgyűlt tudás és szolgáltatási színvonal miatt mi tartjuk magunkat a legtöbb tapasztalattal rendelkező és legautentikusabb magyar utasokkal foglalkozó utazási szolgáltatással foglalkozó cégnek. Igényesség és alázat – ezek alapértékeink közé tartoznak, és nemcsak hangoztatjuk, hogy minden városnézésünk más, nálunk valóban az utas és annak igényei vannak a középpontban.

A lassan két évtizedes múltunk alatt számos különleges projekt voltunk részese, legutóbb az egyik legsikeresebb magyar írónő, Borsa Brown könyvének kutatómunkájának hátterét biztosítottuk (Bajban Dubajban – az Álomgyár kiadó gondozásában), de mi kísértük, a Speedzone csapatát, amikor „Speedzone menni Dubaj” és szerveztünk már autóversenyt is az emirátusokban –   magyar autocross versenyzőket és autókat vittünk ki egy helyi sejk meghívására. Számos híres embert láttunk vendégül, számtalan Fókusz-riport és Vujits Tyrtko interjú áll már a hátunk mögött, de amire leginkább büszkék vagyunk, azok az elégedett és visszatérő utasaink, akik egyedi kéréseinek sokadszor is képesek vagyunk megfelelni, mindig tudunk újat mutatni az Emirátusokban…

hisszük, hogy ez az ország jóval több egy üresen csillogó Disneylandnél… csak kell hozzá egy segítő kéz, egy tapasztalt utazási iroda, egy kedves idegenvezető… egy helyismerettel rendelkező szolgáltató!

…aki megmutatja a város a magazinokból ismert/ félreismert? szokásos arcán túl, ha szeretnéd a helyi autóbontót, aki tudja, kik, hogyan építették a várost, aki elvisz egy nem éppen fancy BBQ étterembe, amit meg nem találsz a tripadvisoron, de lehet, hogy életed csirkeszárnyát eszed majd, aki ismeri a helyiek szokásait, akinek nincs kérdés, amelyet fel nem tehetsz és ő meg ne válaszolna….

Mindennek fényében ajánljuk figyelmetekbe Magyarósi Csaba Dubajt bemutató filmjeit, amikben mi is szerepelünk, és ahol – talán a becses néző számára is egyértelművé válik, hogy – helyi segítséggel léptékekkel, sőt helyi értékekkel több látnivalót kap az ember… nemhiába hangoztatjuk, hogy ebben az országban elengedhetetlen egy a városban élő, azzal együtt fejlődő, változó csapat, elkötelezett idegenvezető, aki olyan részletekbe is bepillantást enged, ami még a legmakacsabb utazót is rabul ejti…

Mi úgy látjuk, Csaba és Robi is hasonlóképpen járt, –  bár Csaba nem volt könnyű eset 🙂  – mikor Zsolt kollégánk elvitte őket egy luxusautó kereskedésbe. Hogy végül sikerült-e megszerettetni velük Dubajt, azt döntsétek el Ti!
…és tegyetek próbára minket, engedjétek, hogy kézen fogjunk és megmutassuk szeretett városunkat… a felszínen túl, a történelmet, a hagyományokat és minden számotokra értékes vagy értékelhetőt megmutatva. (Apropo, kultúra, íme egy általunk összeállított rövid lista Dubaj és Abu Dhabi kulturális látnivalóiról!)

…. az igényeknek megfelelően szervezzük meg utazásod: mi keressük meg Neked a legkedvezőbb ajánlatot, személyre szabva, magyar nyelven. A repjegytől a szálláson át a transzfer és a programokig ránk bízhatod magad…

Magyarósi Csaba Dubaj sorozatának azon videói, amelyekben mi is benne vagyunk:

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál