Dubai korántsem a legdrágább város

2017. ápr. 19.

Sokan kérdezik tőlünk, mennyire drága város Dubai. Nehéz egyértelmű választ adni, hiszen más turistaként egy hetet eltöltve érzékelni az árakat és más ott élni. A helyiek sokszor panaszkodnak a növekvő megélhetési költségek miatt, pedig a legújabb kutatások szerint Dubai – mindent egybevetve – csak a 197. a legdrágább a várososok listáján (a 2017-es Numbeo Cost of Living Index szerint).
A 484 várost vizsgáló kutatás szerint Abu Dhabi a 252-ik és Sharjah csak a 273. Ennél is érdekesebb, hogy a térségben sem Dubai viszi a prímet, a legtöbb pénzt Kuvaitban kell elkölteni a megélhetési költségeket tekintve. A kalkulált index értékek több költséget vettek számításba: a bérleti díjakat, élelmiszer árakat, utazási költségeket, nem otthoni étkezést és például a ruházkodást. Mindezek alapján néhány amerikai nagyváros, pl. New York (#16) és San Francasico (#18) jóval drágább, de Japánban és Ausztráliában is többe kerül az élet, sőt, még London (#86) is jóval drágább Dubaitól.
Összességében nézve Hamilton Bermudán a legdrágább, ezt követi 7 svájci város – pl. Genf, Bázel, Zürich – végül a top 10 utolsó két helyén norvég városok szerepelnek (Stavanger és Trondheim).
(Forrás: http://www.khaleejtimes.com/nation/dubai/worlds-most-expensive-cities-dubai-barely-among-top-200)

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál