Dubai megvár – addig is: #maradjbiztonsagban

2020. ápr. 2.

Volt már olyan, hogy a Dubait átszelő Sheik Zayed út egy részét filmforgatás miatt lezárták, és egy elnéptelenedett, kétszer hat sávos autópálya látványa terült elénk. Ez most megismétlődött, csak ez sajnos nem egy filmforgatás, hanem a valóság. A hömpölygő autók eltűntek, nemcsak erről az útról, a város összes útjáról. Nem hittem, hogy ez valaha bekövetkezhet, hisz Dubaira mindig azt mondjuk, amikor megérkezik egy utasunk, hogy ez az az város, amely sohasem alszik. De a vírus, mint oly sok nagyvárost, ezt a metropoliszt is térdre kényszerítette.
Nincs nyüzsgés, nincs élet és nincsenek turisták.

 

Dubai látkép 2020. április 2-án az Address Boulevard-ból

 

A realitás az, hogy jódarabig ez így is marad. Hogy meddig, azt nehéz megjósolni, de az biztos, nem egy-két hónapról beszélünk. Az elmúlt hetek azzal teltek, hogy a tavaszra már lefoglalt utakat, hoteleket, programokat módosítottuk, új időpontokat kerestünk, és ez leginkább már az őszi szezonra esett. Abban reménykedünk, hogy ősszel újra benépesül a város turistákkal, és mi is a megszokott hétköznapjainkat élhetjük majd. Városnézés, kirándulás, sivatagi szafari és minden más, amihez utasainknak kedve van.
Nincs mit tagadni, mi is nehéz helyzetbe kerültünk azzal, hogy tétlenségre vagyunk kárhoztatva. Kollégáink mind megértőek voltak, nekik is az a céljük, hogy ez a csapat megmaradjon, és folytassa a munkát, amint lehet. Nem siettetjük a dolgokat, és nem azon vagyunk, hogy amikor például az Emirates légitársaság jelen állapot szerint május közepén újra indítja a magyarországi járatát, azonnal megpróbáljuk befoltozni a lyukakat. Mi csakis akkor ajánljuk ismét Dubait, ha maximális biztonságot garantál a város, az ország, és ha csak egy százalék rizikófaktorról is essék szó, inkább azt mondjuk, várjatok, Dubai megvár.

Több, mint tíz éve vagyunk jelen Dubaiban és az Emirátusokban. Sok mindent megéltünk: jó és rossz dolgokat egyaránt. Ez egy pokolian nehéz időszak mindenkinek, de hiszünk abban, hogy Dubai még az idén visszanyeri azt az arcát, amit mindenki ismer, függetlenül attól, hogy járt-e már itt vagy csak a fényképekről, filmekből ismeri.

Napsütés, biztonság, nyugalom, hirtelen ez a három szó jutott eszmbe annak kapcsán, mit is jelent nekünk és reményeim szerint Nektek is Dubai. No és persze a már említett pezsgő élet, a zsibongó tengerpart, a Dubai Mall forgataga, a piacok hamisítatlan varázsa.
Ezzel várunk Benneteket egyszer, ha majd Dubai is felébred csipkerózsika álmából.

#maradjotthon #maradjbiztonsagban #almodoznier #dubaiprogramok #budaiutazikblog #dubaiahogyteszeretned #dubaivisszavar

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál