Információk

Dubai, az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa

2015. márc. 21.

Az Egyesült Arab Emirátusok talán legismertebb tagja Dubai. Az Emirátusok a Perzsa-öböl keleti oldalán az Arab-félszigeten fekszik. A hét Emirátus: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Fujeirah, Ajman, Ras Al Khaiman, Umm Al Quywaym.

Dubai az Emírségek második legnagyobb ugyanakkor legnépesebb városa 2,4 millió lakossal. Eredetileg az olajra épült Dubai gazdasága, ugyanakkor ma már jóval inkább az ingatlanok, építkezések, fejlesztések és a turizmus vált meghatározóvá a „globális város” felemelkedésében.

A 7 emírség közül egyedül Dubaj és Abu-Dhabi rendelkezik vétójoggal az ország törvényhozásának döntő, nemzeti fontosságú ügyeiben. Dubait az Ál Maktúm dinasztia vezeti 1833 óta. Az uralkodó jelenleg Mohammed Bin Rásid Ál Maktúm, aki az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke és alelnöke is egyben.

A város legismertebb nevezetességei a Burj al Arab, a Burj Khalifa, a Dubai Marina a Végtelenség-toronnyal, továbbá a Pálma-sziget, Világ szigetek, Dubai bevásárlóközpont és szökőkút.

 

 

[yuzo_related]

Abu Dhabi városnézés
Ferrari World Park Abu Dhabi
Élményautózás Yas Marinán (F1 pálya)
Sivatagi autózás (Abu Dhabiból)
Louvre Abu Dhabi (2015. év végétől)
még több hamarosan…

Muscat városnézés
Musandam – hajókirándulás
Jebel Shams – az „arab Grand Canyon”
Wadi Dharbat – mesés hegyvidék
Búvárkodás Ománban
még több hamarosan…

Sand X – homokszánnal a sivatagban
Sivatagi túra
Buggyval a homokdűnék között
Quaddal a sivatagban / off road pályán
Terepjárós barangolás Liwában (8 nap)
még több hamarosan…

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál