Expo City Dubai – A világkiállítás helyszíne “újratöltve”

2022. okt. 15.

Az Expo 2020 Dubai hatalmas helyszínét, a világkiállítás zászlóshajó pavilonjait, szórakoztató és bemutató épületeit az innováció és a fenntarthatóság globális központjaként használják a jövőben is: Expo City Dubai néven október 1-jén nyitotta meg ismét kapuit a világkiállítási helyszín.

Az Expo City Dubai irodákat, szabadidős létesítményeket, étkezési és szórakozóhelyeket, sportlétesítményeket és bevásárlóközpontot kínál. Itt kap helyet a Dubai Kiállítási Központ (DEC), amely számos globális csúcstalálkozónak, konferenciának és koncertnek adott otthont az Expo 2020 Dubai során. A fenntarthatóság céljait teljesítő vállalkozások számára rengeteg lehetőséget kínáló Expo City Dubai már most is számos kereskedelmi bérlő érdeklődését vonzza. Hamarosan ez lesz a DP World, a Siemens, valamint startup-ok és a további kis- és középvállalkozások új központja. Az innovációra, a technológiára, az oktatásra és az egészségügyre összpontosító vállalatokat arra ösztönzi Dubai vezetése, hogy az új Expo City Dubaiban telepedjenek le. 

Az Expo 2020 Dubai világkiállítás féléves nyitvatartása alatta több mint 24 millió látogatót fogadott egy hatalmas újonnan felépített környezetbarát high-tech városrészben.

Az Expo City Dubai megtartja a megépült infrastruktúra és épületek 80%-át, köztük 123 LEED-tanúsítvánnyal rendelkező (Leadership in Energy & Environmental Design) épületet, amelyek a fenntartható tervezés, építés és üzemeltetés legmagasabb szintjét testesítik meg. Ez lesz az első közösség a régióban, amely megkapta a WELL-tanúsítványt a Nemzetközi WELL Építési Intézettől (IWBI), amely bizonyítja az épített környezet pozitív hatását az egészségre és a wellnessre.

Az Expo 2020 leglátogatottabb látványosságai közül három – az ikonikus Al Wasl Plaza, a „Garden in the Sky” kilátó és a „Szürreális” vízi látványosság – megmarad, míg az „Alif” mobilitási pavilon és a „Terra” fenntarthatósági pavilon, interaktív oktatási élményként fog működni. Az Opportunity Pavilion az Expo 2020 Dubai Múzeummá válik, amely bemutatja a világkiállítások történetét és hatását. A további látnivalók közé tartozik a Női Pavilon, amelyben a női változást előidézők szerte a világon, valamint a Vision Pavilion, amely Dubai folyamatos fejlődését illusztrálja. A látogatók felfedezhetik a sólyom ihlette Egyesült Arab Emírségek pavilonját és a Szaúd-Arábiai Királyság pavilonját is. Számos más országpavilon részleteit – köztük Luxemburg, Ausztrália, Pakisztán, India, Marokkó és Egyiptom átdolgozott változatait – a következő hónapokban jelentik be.

Annak érdekében, hogy a világ egyik legfenntarthatóbb városi területévé váljon, nem engednek be autókat a területen. Az egyszer használatos műanyag szintén tilos. A város megtartja a Siemens „MindSphere” platformját, amely intelligens méréseket és érzékelőket használ az energia-, világítás-, víz- és klímaberendezések energiafogyasztásának és hatékonyságának figyelésére.

Az Expo City Dubai aktuális programjai megtalálhatóak ide kattintva.

A nálunk foglalható programlehetőségekről bővebben itt tájékozódhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál