Információk

Földrajz, éghajlat

2015. márc. 21.

A város közvetlenül az arab sivatagban fekszik. Dubai tájait homokos sivatagi minták jellemzik, a homok többnyire zúzott kagylóból és korallból áll, szép tiszta, fehér. Dubainak nincsenek természetes folyói vagy oázisai, azonban, van egy természetes öble, a Dubai-öböl, mely elég mély ahhoz, hogy a nagy hajók átkeljenek rajta. Szeizmográfiailag Dubai stabil zónában fekszik, a cunami lehetősége is minimális, mivel a Perzsa-öböl vize nem elég mély ahhoz, hogy szökőár keletkezzen benne. Az Emírségek legmagasabb pontja az északkeleti részen lévő Al Hajar al Gharbi hegyvidéken emelkedik ki, a Jabal Yibir, 1527 m-es magasságával.
Száraz, magas páratartalmú, szubtrópusi éghajlat jellemzi Dubait, ezért leginkább az őszi, téli, kora tavaszi hónapokban éri meg ellátogatni, ilyenkor a hőmérséklet átlagosan 25-35 °C körüli. A nyári hónapokban napközben akár 40-45 ° C fölé kúszhat a hőmérő higanyszála. Télen átlagos napközben a 20-25 °C közötti hőmérséklet. A csapadék kevés, az is általában a téli hónapokban esik, évente nem haladja meg a 150 millimétert.
[yuzo_related]


Abu Dhabi városnézés
Ferrari World Park Abu Dhabi
Élményautózás Yas Marinán (F1 pálya)
Sivatagi autózás (Abu Dhabiból)
Louvre Abu Dhabi (2015. év végétől)
még több hamarosan…


Muscat városnézés
Musandam – hajókirándulás
Jebel Shams – az „arab Grand Canyon”
Wadi Dharbat – mesés hegyvidék
Búvárkodás Ománban
még több hamarosan…


Sand X – homokszánnal a sivatagban
Sivatagi túra
Buggyval a homokdűnék között
Quaddal a sivatagban / off road pályán
Terepjárós barangolás Liwában (8 nap)
még több hamarosan…

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál