Látogassunk el 2071-be!

Future Museum

– avagy mit hoz az élet 2071-ben? Egy emlékezetes utazásra hív a jövő múzeuma, mely valójában egy futurisztikus bemutató💡 Mit lehet tudni róla?

A futurisztikus épület egy elliptikus üregű tórusz, melyet ha rögtön nem értünk, ne lepődjünk meg, geometria órán régen se volt divat annyira figyelni. Talán egy hulahop karikára jobban asszociálhatunk, mely nem is véletlen. A 2400 tagból álló acél szerkezetre tavaly kerültek fel az arab motívumot formázó homlokzati panelek, mikor is az ikonikus épület formája és külseje is elnyerte végső szemet vonzó alakját. Lath Carlson, a Jövő Múzeumának ügyvezető igazgatója az épületet inkább a szemhez hasonlítja. „Kicsit küzdünk, hogy leírjuk az épületet azoknak, akik még nem látták” – vallja be. “Nincs semmi, ami igazán idézné az alakot.”

A formával a helyi Killa Design építész iroda állt elő, amely 2015-ben megnyerte a múzeum tervpályázatát. Az építész szerint a szerkezet szilárd része azt a tudást képviseli, amellyel ma rendelkezünk. Az üresség képviseli mindazt, amit még nem ismerünk – más szóval a jövőt.

Nem csak a szokatlan alak, mely kiemeli az épületet a városképből. Ahogy a homlokzat minden panelje a helyére került, egyre több arab kalligráfia jelent meg, amely a 78 méter magas múzeum külsejét díszíti. Annyit lehet tudni, hogy a dubai uralkodó, Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejk versmondatairól van szó. A dőlt betűk a múzeum ablakaiként is szolgálnak: nappal foltos fényt vetnek az oszlopmentes belső térbe; éjszaka 14 kilométernyi LED-világítás kelti az épület drámai hatását. Így áll össze a teljes kép: a kalligráfia és az épület szokatlan formája együttesen az egyik legösszetettebb építési projektté tették a múzeumnak otthont adó létesítményt.

📅 A múzeum látogatását időben kell megtervezni, mert 7-10 nappal előre lehet csak jegyet foglalni. Aztán meg nemcsak megéri az időt rászánni, hanem muszáj is, mert a bejutás kissé nehézkes, időigényes.

Future Museum általános látogatói információk

Már a liftben kaphatunk a futurisztikus életérzésből, melynek minden oldala kijelzővel van ellátva, azt az érzetet keltve, mintha űrutazáson vennél részt. Van itt minden: rakéta, műhold, hanghatás!

A kiállítási tér meg is mutatja milyen lehet az űrben létezni. Ha van kedvünk, asztronauták is lehetünk, lefotóz egy gép és “bevarázsol” minket szkafanderbe és olyan mintha ott is lennénk.

Egy másik térben könyvtárlátogatásban lehet részünk, de még milyenben: DNS könyvtárban! Több mint 2500 különféle DNS-t gyűjtöttek össze a kiállításra, melyek ezekben a “befőttes üvegnek” tűnő kiállítási egységekben láthatók. A DNS mellett látható az üvegben az adott élőlény hologrammja (lásd a képen lentebb balra). Mindez persze kevés lenne egy futurisztikus múzeumban! A látogató egy joystickhoz hasonló eszközzel az egyes DNS-mintákat bemutató üvegre mutatva megtudhatja, vajon az az egyed, fog-e létezni előreláthatólag 2071-ben. Ha a fény piros, valószínűleg, az egyedek kihalnak addigra, ha pedig zöld, akkor a távolabbi jövőnkben is találkozhatunk az adott állattal vagy éppen növénnyel.

Future Museum Dubai

Külön színtér mutatja be azokat a találmányokat, melyek a jövőben nagy részben megkönnyítik az életünket.

🔭 Ezen a szinten található a kilátó is, mely a tórusz alsó körívének tetejére épült. Figyeljük a táblákat, mert egész könnyen elmehetünk mellette. A kilátásért, hangulatért mindenképp megéri kinézni!

☕ Az épületben található egyetlen kávézó teljesen robotizált! 🤖

Összességében újabb nagyszerű családi élménnyel bővült Dubai attrakcióinak sora. A kisebbektől és fiataloktól kezdve az idősebbekig, a már megszokott interaktív lehetőségek az egész család számára nyújtanak maradandó élményt! Future heroes néven külön gyerekjátszóház van az épületben. További attrakciókra belépőjegyeket rendeljen nálunk online ide kattintva!  ☀️ Aktuális Dubai időjárásért kattintson ide!