Ismerjük meg Hamdant, a dubai trónörököst

2019. szept. 25.

Talán kevéssé ismert az Emirátusok uralkodó családja és a jelenlegi öröklési rend. Ezért bemutatjuk Dubai “első számú” családjának egyik legfontosabb tagját, a Trónörököst, Hamdan sejket. Teljes nevén – Hamdan bin Mohammed bin Rashid al Maktoum sejk 1982. november 13-án született Mohammed sejk első házasságából, mint második legidősebb fiúgyermek. 2008. február 1-e óta Mohammed 23 elismert gyermeke közül ő lett immár hivatalosan is Dubai kinevezett trónörököse. Az arab világban nem meglepő, hogy nem az elsőszülött fiú követi az apát az öröklési rendben, hanem az, akit a családfő a legrátermettebbnek és kvalitásait tekintve a legnagyobb elvárásoknak megfelelő gyermeknek ítél meg, így lett Mohammed sejk  14 lánya és 9 fia közül Hamdan a kiválasztott.  Életrajzában nagy tisztelettel és szeretettel ír édesanyjáról Hind sejkáról és békés gyerekkoráról, mely lehetővé tette számára, hogy felismerje az élet igazi értelmét és Allah hatalmasságát. Már ekkor nagy hatással volt rá a természet, a sivatag költészetének még ma is kiemelkedő témája. Ahogy Önéletrajzában a hivatalos weboldalán írja, édesapja segítségével már gyerekkorában kialakította magában a képességet, hogyan őrizze meg és tegye lehetővé a lehetetlent.  Iskolai és főiskolai éveire is szívesen emlékszik vissza, itt ismerte meg azokat az értékeket, mint a felelősségvállalás és az elkötelezettség. Családja és ő is imádja a lovakat, a lovaglás mindennapi életéhez hozzátartozik, számára ez adja a teljes szabadság érzetét. Az úszás, futás és foci is mindennapjaihoz tartozik, búvárkodni kifejezetten Fujeirahban és a szomszédos Ománban szeret. Hamdan nemcsak sportember, hanem a líra nagy támogatója, Fazza néven publikálja leginkább romantikus és hazafias verseit ill. költői hitvallását és bízik benne, hogy költészete megtölti az emberek szívét boldogsággal és enyhíti szenvedéseiket, kifejezvén a reményt és azokat az értékeket, melyek mélyen gyökereznek az Emirátusok lakóiban.

A Trónörökös természetesen a “modern kor gyermeke”, saját facebook, twitter oldala és youtube csatornája is van. Itt egy video, ahol együtt repülhetünk Fazzával.

(Forrás: wikipedia és fazza.ae)

2019. júniusában megnősült a trónörökös Sejk, nézz meg egy videót az esküvőről:

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál