Eligazodni a hírek világában COVID idején

2021. febr. 22.

A digitális életünk hátterünkké vált, online éljük életünk – kinek jelentős, kinek kevésbé jelentős – részét. Duplán igaz a pandémia alatt, hogy meg kell tanulnunk tájékozódni a hírek-álhírek világában is, főleg úgy, hogy a vírus megjelenése óta beszűkült az életünk, a híradások még fontosabbá váltak. Politikai beállítódás, szokások, beállítódás árnyalja azt a képet, amit a világból felfogunk. Sokak nézete radikalizálódott, az  amúgy is extrém módon “megítélő” világban, melyben élünk.

Nagyon fontos, hogy a híreket értelmezzük és lehető megfontoltabban, tényszerűen döntsünk, például egy utazás kapcsán is. Nálunk a legfontosabb a biztonság: majd’ egy éve is azt hirdettük, a vírus kirobbanásakor ne gyertek Dubaiba, mert veszélyes. Mostanra sok változás történt: maszkot hord a világ, alappá vált a fertőtlenítés, a (lehetőség szerinti) távolságtartás és az átoltottság tovább árnyalja a képet.

Mi – a Dubaiprogramok.com csapatának egyik lábaként –  Magyarországon élünk, de minden évben többször járunk Dubaiba. Két gyerekünk van, egy 3 és egy 13 éves. Az ő biztonságuk mindennél fontosabb. A COVID megjelenése óta sokat gondolkoztunk azon, mikor fogunk először kiutazni Dubaiba. Két gyerekkel nem a “rizikó-vállaló” csoportba sorolnám magunkat, ezért nem is az első kifelé tartó járatra ültünk fel.

Hogyan is döntöttünk az utazás mellett?

Sok a beteg vagy alig van?! Honnan lehet azt tudni ?!

Nemrég megjelent egy nagy hazai portál oldalán, hogy Dubaiban most zárnak, mivel eddig nem korlátoztak. A hír részleteiben voltak helytálló információk: mivel a COVID-betegek száma megnövekedett, ezért a hotelek és éttermek maximum 70%-os telítettséggel dolgozhatnak – ez szinte mindenhol jól látható helyen ki is van írva – mind a boltokban mind az éttermekben. A hír kapcsán a megfontoltabb utasaink hívtak, kerestek minket, mi is posztoltunk egy bejegyzést a facebook-on. Mi igaz és mi nem, ahhoz körbe kell járnunk a témát. Meg kell néznünk, itthon és ott milyen intézkedéseket foganatosítanak, ha nőnek az esetszámok. Elgondolkozunk, van-e ismerősünk, annak ismerősei… akik elkapták a betegséget – ha igen, azt kb. milyen kommunikált esetszámnál érzékeltük. Meg kell néznünk az arányokat – mennyi Magyarország és az Emirátusok lakossága (mellesleg kb. ugyanannyi). Mit jelent itthon és ott a bezárás, mennyire lehet csökkentett üzemmódban működni – az éttermeket és szállodákat tekintve… Tehát számos kérdést mérlegelünk, figyelembe vesszük az életkorunkat, egészségi állapotunkat, stb. hogy mennyire vagyunk hajlandóak eltérni szokásainktól – pl. sokat maszkot hordani… Az is lerágott csont, hogy sok múlik a beállításunkon, hogy mit hagyunk magunkra “ragadni”, mennyire tudnak bepörgetni a rossz hírek egy lefelé suhanó spirálba. Én úgy látom, ha megpróbálunk reálisak maradni, nem tudnak a negatív hírek leteríteni.

Szóval, mi mérlegeltünk és majd’ két hetet töltöttünk a szikrázó napsütötte Dubaiban február középén… hazajőve egészségesen.

Az Emirates megint az elsők között

A “rémisztgető” hírek “ellenpólusaként” tegnap megjelent egy közlemény, miszerint az Emirates légitársaság az első, melynek minden munkatársa be van oltva. Közel 26.000 munkavállalóról van szó, akik a vakcina már mindkét dózisát megkapták….

Dubaiprogramok.com – egész évben, a pandémia alatt is!

Dubaiban több mint 10 éve otthon vagyunk egész évben január 1-től december 31-ig, karácsonykor és húsvétkor is Dubaiban élő vízummal és minden hivatalos engedéllyel, vizsgázott több éves tapasztalattal bíró idegenvezetőkkel a COVID-19 idején is. Hisszük, ha nem is hiper gyorsasággal, de vissza fog térni a vírus előtti életünk, utazhatunk, járhatjuk a világot a jövőben is, szolgálhatjuk ki a magyar utasokat asszisztenciát és izgalmas programokat kínálva utasainknak.
Legyen szó a teljes utazás megszervezéséről vagy csak egy-egy programig, a repjegytől a transzferen át, bízza ránk magát, fertőtlenített busszal várjuk minden programunkon. A teljes biztonságért kérje programjainkat privátként!

Kérdés esetén keressen itthon emailen, telefonon!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál