Eligazodni a hírek világában COVID idején

2021. Feb. 22.

A digitális életünk hátterünkké vált, online éljük életünk – kinek jelentős, kinek kevésbé jelentős – részét. Duplán igaz a pandémia alatt, hogy meg kell tanulnunk tájékozódni a hírek-álhírek világában is, főleg úgy, hogy a vírus megjelenése óta beszűkült az életünk, a híradások még fontosabbá váltak. Politikai beállítódás, szokások, beállítódás árnyalja azt a képet, amit a világból felfogunk. Sokak nézete radikalizálódott, az  amúgy is extrém módon “megítélő” világban, melyben élünk.

Nagyon fontos, hogy a híreket értelmezzük és lehető megfontoltabban, tényszerűen döntsünk, például egy utazás kapcsán is. Nálunk a legfontosabb a biztonság: majd’ egy éve is azt hirdettük, a vírus kirobbanásakor ne gyertek Dubaiba, mert veszélyes. Mostanra sok változás történt: maszkot hord a világ, alappá vált a fertőtlenítés, a (lehetőség szerinti) távolságtartás és az átoltottság tovább árnyalja a képet.

Mi – a Dubaiprogramok.com csapatának egyik lábaként –  Magyarországon élünk, de minden évben többször járunk Dubaiba. Két gyerekünk van, egy 3 és egy 13 éves. Az ő biztonságuk mindennél fontosabb. A COVID megjelenése óta sokat gondolkoztunk azon, mikor fogunk először kiutazni Dubaiba. Két gyerekkel nem a “rizikó-vállaló” csoportba sorolnám magunkat, ezért nem is az első kifelé tartó járatra ültünk fel.

Hogyan is döntöttünk az utazás mellett?

Sok a beteg vagy alig van?! Honnan lehet azt tudni ?!

Nemrég megjelent egy nagy hazai portál oldalán, hogy Dubaiban most zárnak, mivel eddig nem korlátoztak. A hír részleteiben voltak helytálló információk: mivel a COVID-betegek száma megnövekedett, ezért a hotelek és éttermek maximum 70%-os telítettséggel dolgozhatnak – ez szinte mindenhol jól látható helyen ki is van írva – mind a boltokban mind az éttermekben. A hír kapcsán a megfontoltabb utasaink hívtak, kerestek minket, mi is posztoltunk egy bejegyzést a facebook-on. Mi igaz és mi nem, ahhoz körbe kell járnunk a témát. Meg kell néznünk, itthon és ott milyen intézkedéseket foganatosítanak, ha nőnek az esetszámok. Elgondolkozunk, van-e ismerősünk, annak ismerősei… akik elkapták a betegséget – ha igen, azt kb. milyen kommunikált esetszámnál érzékeltük. Meg kell néznünk az arányokat – mennyi Magyarország és az Emirátusok lakossága (mellesleg kb. ugyanannyi). Mit jelent itthon és ott a bezárás, mennyire lehet csökkentett üzemmódban működni – az éttermeket és szállodákat tekintve… Tehát számos kérdést mérlegelünk, figyelembe vesszük az életkorunkat, egészségi állapotunkat, stb. hogy mennyire vagyunk hajlandóak eltérni szokásainktól – pl. sokat maszkot hordani… Az is lerágott csont, hogy sok múlik a beállításunkon, hogy mit hagyunk magunkra “ragadni”, mennyire tudnak bepörgetni a rossz hírek egy lefelé suhanó spirálba. Én úgy látom, ha megpróbálunk reálisak maradni, nem tudnak a negatív hírek leteríteni.

Szóval, mi mérlegeltünk és majd’ két hetet töltöttünk a szikrázó napsütötte Dubaiban február középén… hazajőve egészségesen.

Az Emirates megint az elsők között

A “rémisztgető” hírek “ellenpólusaként” tegnap megjelent egy közlemény, miszerint az Emirates légitársaság az első, melynek minden munkatársa be van oltva. Közel 26.000 munkavállalóról van szó, akik a vakcina már mindkét dózisát megkapták….

Dubaiprogramok.com – egész évben, a pandémia alatt is!

Dubaiban több mint 10 éve otthon vagyunk egész évben január 1-től december 31-ig, karácsonykor és húsvétkor is Dubaiban élő vízummal és minden hivatalos engedéllyel, vizsgázott több éves tapasztalattal bíró idegenvezetőkkel a COVID-19 idején is. Hisszük, ha nem is hiper gyorsasággal, de vissza fog térni a vírus előtti életünk, utazhatunk, járhatjuk a világot a jövőben is, szolgálhatjuk ki a magyar utasokat asszisztenciát és izgalmas programokat kínálva utasainknak.
Legyen szó a teljes utazás megszervezéséről vagy csak egy-egy programig, a repjegytől a transzferen át, bízza ránk magát, fertőtlenített busszal várjuk minden programunkon. A teljes biztonságért kérje programjainkat privátként!

Kérdés esetén keressen itthon emailen, telefonon!