Hozz egy üres bőröndöt!

2020. jan. 22.

Sokszor megkapom azt a kérdést, hogy mit érdemes Dubaiban vásárolni?
Arany, műszaki cikk, ruházat? Nehéz erre válaszolni, mert aki csak pár napra jön, és csak pár órája marad arra, hogy szétnézzen a Mall-okban, vagy a piacon, lehet, hogy hoppon marad. Az arany mindig csábító persze, legyen szó ékszerről vagy netán gyereknek, unokának befektetésnek, szánt 24 karátos arany lapocskáról. Volt már nem egy olyan vendégünk, aki nem egy százgrammos „tömböt” vásárolt, mondván: jó lesz az majd valamire. A piac bejáratánál egyébként közlik az aktuális árat, amiből aztán lehet kalkulálni, hogy megérni, nem éri.
Mindig azt mondom, valamivel olcsóbb az arany, mint otthon, arról nem is szólva, hogy az ékszerek leginkább 18 karátos aranyból készülnek, és olyan egyedi fazonúak, kidolgozottságúak, amelyekkel az ember fia nem igazán találkozik az európai boltokban. Alkudni persze kell! Ez az, ami időigényes, mert  volt már aki másfél óra győzködés után jutott el a megcélzott árhoz, de például jómagam egyszer, pár éve két napot szántam arra, hogy meggyőzzem az eladót arról, hogy nekem mennyiért éri meg megvenni a feleségemnek a karláncot. Egyik nap egy órám volt az alkura, akkor eljutottunk valameddig, majd mennem kellett, és abban maradtunk, másnap folytatjuk. Így is lett… és az indiai emlékezett a már kialkudott árra.
A műszaki cikk, laptop, telefon más kütyük esetében én inkább azt javaslom, ne vegyen senki, mert a garanciával gondjai lehetnek otthon. Egyébként persze csábító sok esetben az ár, pláne ha a gyerek nyaggat bennünket már hónapok óta egy vadiúj telefonért, vagy ipadért.

De hogy akkor miért is írtam le a címben, hogy hozz egy üres bőröndöt! (figyelj azért, hogy hazafelé a reptéren ne érjen meglepetés a csomag súlyhatár miatt)

Szóval azért, mert én imádok mézédes mangót kilószám hazavinni, több nagy zacskó mandulával megtöltött, csokiba mártott datolya landol a bevásárlószatyromban, amivel itthon mindenkit leveszek a lábáról.

És ha szerencséd van, nyárra a komplett ruhatáradat meg tudod venni féláron, legyen az a márka a nálunk még kevésbé ismert Aeropostal vagy az American Eagle, de mindig kifogok valamit a Columbia vagy a Levi’s üzleteiben is. És persze még sorolhatnám. Az a lényeg, hogy szakíts magadnak időt a vásárlásra, már ha szeretsz vásárolgatni, mert akkor biztos találsz egy-két jó holmit, amit egyébként otthon is megvennél – de lényegesen drágábban.
Csak két példa: az Aeropostal, ami fiatalos divatcuccokat árul rendszerint a 4-et veszel 3-at fizetsz akcióval csalogat, és így a négyes szett, kerül kb. tizenkét ezer forintba. De vettem már két Columbia téli kabátot is – igen, jól olvasod, télit, mert amikor kint 15 fok van, a helyiek már kabátban járnak az utcán –, szóval két kabátot, nekem egyet és a fiamnak negyvenezerért.
És ha elvakult shoppingoló vagy, akkor a Tiéd a pálya, amikor egy hónapig tart a Shopping Festival – melyre, ha nagyon sietsz, még kiérhetsz (2020.február 1-ig tart)! Ez az az egy hónap semmi másról nem szól, mint a 40-70% kedvezményekről, és a vásárlásról, vásárlásról, vásárlásról.

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál