Művészi stílusban a Canal és a Dubai Mall közelében: Indigo Dubai Downtown hotel

2022. márc. 13.

A vintage stílustól a modernig művészi részletekkel gazdagon díszített 4 csillagos hotel várja vendégeit – kilátással a Canalra a Dubai Downtown városrészben.

 

 

A Lobby már magában egy műalkotás faragott recepciós pultjával, melyeken mind más és más motívum szerepel. A francia divattervező, Christian Lacroix tervezte a design-t, melyen látszik az erős színérzék és a minták keverédése (lentebb a képen középen). A Lobby kávézóban bármerre néz az ember, a legaprólékosabban kidolgozott miliővel találkozik: a bár olyan, mint egy ékszerdoboz, melynek belső része vörös, csakúgy, mint az ékszerdobozok bársony belseje szokott lenni (lentebb a képen jobbra).

 


A falon lévő táblák antik bőr kofferek fedelei, melyekre az információ kézzel van hímezve. A legtöbb helyen vízipipa, azaz sisha alakú a lámpa, ezzel is hangúlyozva a helyi jelleget. Az emeletet jelölő betű és számokat is kulcsok mintázata adja ki. A szállodában rendszeresek a kiállítások, a hotelnek saját művészeti menedzsere van, számos esemény, rendezvény kerül itt megrendezésre művészeti témákban, kiállítások de akár délutáni tea keretében.

De nemcsak a művészi vonal erős itt, a hotel minden csütörtökön ún. Ladies’ Night-ot, azaz kifejezetten nőknek rendezett bulit tart, ahol három fogásos vacsora és korlátlan ételfogyasztás rendelhető – megfontolandó áron.

A hotel Lobbyja mellett, a hagyományos arab madzsliszban – mely az araboknál egyfajta fogadó-pihenő helység – helyi művészek műtárgyait árusítják, melyből befolyt bevételt jótékony célokra használnak fel.

 

A művészi igénnyel berendezett, 2020 októberében megnyitott 4 csillagos hotelt egyaránt ajánljuk fiataloknak a Canal és a Dubai Mall közelsége miatt – és mivel több alkoholt is kínáló bár működik a hotelben. Ugyanakkor családok számára is ideális, hiszen szabadtéri és wellness részleggel is rendelkezik a hotel.

A Dubaiprogramok.com csapata

A szobákhoz vezető folyosókon a szőnyegek is megérdemelnek néhány szót (lentebb a képen balra): a motívumok között megtalálható a Burj Khalifa, a sólyom, mandala foszlányok és a belváros sziluettje is.
A falon lévő képen (lentebb a képen balról a második) az uszadékfák és kagylók fentről megvilágított árnyéka adja ki a kép témáját. A szobák berendezése is extra kezdve a “csipkés” szekrénytől a kagyló alakú lámpabúráig. A szobákban számos ún. cargo tárgy található, mely a hotel koreai és indiai tulajdonosainak eredeti üzletére – tengeri szállítmányozás – utal. A fiatalok a hotel több saját bárjában is lazulhatnak, a szabadtéri bár – a lenti képen lila megvilágításban – hangulatát a medence partja adja. A hotelen belül pedig van egy alagsori bár is, mely egyedi tokiói és New York-i stílusú.


Kérje ajánlatunkat:
helyi irodaként általában jobb árakat adunk, mint a nagy portálok! Dubaiban több mint 15 éve otthon vagyunk egész évben január 1-től december 31-ig, karácsonykor és húsvétkor is. Dubaiban élő, vízummal és minden hivatalos engedéllyel rendelkező, vizsgázott, több éves tapasztalattal bíró idegenvezetőkkel kínálunk Dubaiban repjegyet, szállást, transzfert és programokat is. Legyen szó a teljes utazás megszervezéséről vagy csak egy-egy programig, a repjegytől a transzferen át, bízza ránk magát!

Cégünkről bővebben itt olvashat.

🌞 Aktuális Dubai időjárásért látogasson el ide!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál