PCR-teszt és mézeskalács – Karácsony Dubaiban 2020

2020. dec. 10.

 

 Az, hogy ez az év más lesz, más lett, már közhely. Az, hogy milyen volt korábban Dubaiban karácsonyozni, azt meg tudom osztani veletek, mert számos alkalommal töltöttük kint a telet. Már karácsony előtt elutaztunk, és maradtunk jó pár hetet az újévben is. A család egy része dolgozott, a másik része volt olyan szerencsés, hogy “nyaralt” azaz “telelt” vagy bármi – bár tudjuk, anya gyerekkel sosem nyaral, csak máshol vigyáz a gyerekre… Mindenesetre nagyon vártuk már azt a decemberi napot, amikor elindulhattunk az M1-esen Hegyeshalom felé, mivel közvetlen járat csak a sógoroktól indult… Akkoriban Schwechat közelében kibújtunk a télikabátból, csizmából, gyors puszit dobtunk az itthon maradóknak kiszállás után, beszaladtunk a reptérre és gondolatban már fel is melegedtünk a 6 órás repülőút előtt…

28 fokban karácsonyfát díszíteni

Hiába, aki ahhoz szokik hozzá, hogy karácsonykor hideg van, nehezen veszi fel a karácsonyi hangulatot elsőre a 20-25 fokban… Egyrészt lássuk be, mindenki szívesebben kávézik reggelente a teraszon pizsamában, papucsban decemberben, lófrál napközben a tengerparton – de a karácsonyi hangulat, az más. Emlékszem, amíg a fiam óvodás korú volt, kilószámra sütöttem a gyömbéres sütit, hogy az illatok legalább valamit visszacsempésszenek az érzésből. Volt igazi fenyőfa is – ha akartuk és megfizettük, mert nyilván, akár a fél földet átutazta az a fa a kedvünkért, mert nem a sivatagban vágták ki, az tuti. Fel is díszítettem a fát, bár az izzadság csorgott a hátamon – nem minden évben, de előfordult, hogy 28 fok volt szenteste… Lehet pulykát is kapni, sőt, a muzulmánok elől elzárt húsrészlegben lehet disznóhúst is venni, ha valakinek attól kerek az ünnep.

Apró, barna bőrű Mikulás lányok a vásárokban

karácsonyi vásár Dubai

Decemberre Dubaiban is minden gyönyörű, az összes bevásárlóközpont és szálloda karácsonyi hangulatban feldíszítve fogadja a turistákat. Vannak karácsonyi vásárok is természetesen. Azt is megszokja az ember szeme, hogy ezeken a helyeken apró, kissé barna bőrű “Mikulásokkal” találkozik, hiszen sok esetben az ilyen munkákat fülöp-szigetekiek vállalnak el – gyakran nők a “Mikik” – de itt ez is belefér. Volt olyan tél, amikor sokszor ellátogattunk a Madinatba, mert ott  – ahogy idén is – minden évben állítanak fel karácsonyi vásáros “hütték”-et, “chalet”-kat – ki hogy szereti jobban hívni a kisházakat. Vannak gyerekeknek kézműves foglalkozások, mozi és miegymás… és a “havon” lehet “hógolyózni” is, több száz négyzetméter fehér poliészter gondoskodik a hangulatról. Megesett az is, hogy egyik nap lehetett forralt borozni – a másik nap nem. Kiskaput keresve, nyilván megkérdeztük hogy aznap épp miért nincs bor, de csak annyit mondtak, hogy délután 3 és 7 között nincs – a vallás miatt. Logikát nem találtunk abban, hogy mi a különbség a délután 2 és este 7 között elfogyasztott forralt bor között és hogy ez hogyan befolyásolja a muzulmánokat, de ilyen hely Dubai…

A “legautentikusabb”: menjünk a Ski Dubai-ba!

ski dubai karácsony 2020
Egész évben karácsony – akarom mondani tél… erről szól a Ski Dubai, hiszen mindenki tudja, aki egyszer is kapcsolt már a Fókusz adására az elmúlt 15 évben, hogy Dubaiban egész évben nyitva tartó sípálya működik a Emirates Mallban (bevásárlóközpontban). Idén is számos karácsonyi program közül lehet választani, van karácsonyi mozi, aki szeretne beruccanni filmet nézni a 0-1 fokba. De lehet találkozni a Mikulással, a nejével is (!) – akár ajándékot is kaphatunk -, forró csokit kortyolni, síelni, találkozni a pingvinekkel vagy szimplán csak felvonózni. Hatalmas, 12 méter magas karácsonyfa és hangulatos díszítések, mézeskalács dekorálás és persze karácsonyi manók várnak odabent.


💡 TIPP: ha fontolóra vesszük, hogy ellátogatunk síelni Dubaiban, mindenképp hozzunk otthonról magunkkal kesztyűt, mert az nem része a bérelt ruházati felszerelésnek.

Ski Dubai karácsony 2020

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál