Természeti látnivalók - ki a városból!

Hova lehet menni kirándulni a vírushelyzet alatt?
💡
Egész napos kirándulás tippjeink a COVID alatt Dubai-on kívül

A vírushelyzetre való tekintettel sokan kérdezitek tőlünk, hogy hová lehet menni a városon kívül? Visszatérő utasaink, akik alapvetően pihenni jönnek Dubaiba és a jó időért, ugyanezt kérdik. Vannak aktív és kevésbé aktív utasaink: egyiknek elég, ha a kocsi kényelméből nézelődhet, elvisszük őket kicsit a természetbe – akár csak egy fél napra is és vannak, akik szívesen benne vannak egy kis „adrenalinpumpálásban” is. Bármelyik „típusba” tartozó utasainknak szeretnénk most kedvezni az alábbi programajánlattal.

Összegyűjtöttünk néhány egész napos kirándulás lehetőséget!

Íme, az általunk ajánlott –  a COVID alatt is látogatható – természeti látnivalók listája – Dubai-on kívül 2021-ben:

1) Izgalmak kicsiknek és nagyoknak Dubai egykori “nyaralóvárosában”: HATTA


A Dubai-tól majd’ 2 órányi autóút végén a városba vezető út mesés hegyi kanyonon vezet át. Az egész napos kirándulás nagyon jó lehetőséget kínál a természeti szépségen túl a hagyományok megismerésére.  A városban az alábbi látványosságokat tekintjük meg:

 • Az ország legrégebbi mecsetet kívülről
 • A hagyományőrző falu (skanzen), ami egy szép fekvésű domboldalon fekvő régi település hagyományos házaiban lett kialakítva.
 • Hatta gát, a gyönyörű víztározó a hegyek ölelésében, ahol szabadprogramot is biztosítunk. Itt lehet biciklizni, kajakozni, csónakázni, SUP-olni, vagy akár elektromos hajókázni.

Extrán kérhető: Hatta kalandpark az alábbi attrakciókkal:Hatta kalandok

 • Csúszda-beugró: a különleges csúszdán 15 méter magasból lehet csobbanni a vízbe és akár 40-80 km/órás sebességet elérve
 • Buborék-lejtő: egy nagy buborékban gurítanak le egy domboldalról
 • Íjászat
 • Balta-célba dobás
 • Hegyi gokart
 • Mega-trambulin – felnőtteknek is
 • Drótkötélpálya
 • FalmászásRendelje meg online: Hatta

2) Felfedező túra „földöntúli” élményekkel – igazi családi móka: tekintsük meg együtt az „elveszett falut” és látogassunk el a Buhais geológiai parkba: SHARJAH

Az egynapos kirándulás igazi családi program, de javasoljuk mindenkinek, aki különleges élményre vágyik Dubai nagyvárosán túl. Sharjah emirátus felé vesszük utunkat: első megállónk az „elveszett falu”. A félig homokkal fedett házakat a ’70-es-’80-as években hagyták el lakosaik és azóta a homok „visszavette” a területet…. hogy miért? Talán erre is fény derül, ha csatlakozik hozzánk erre a kirándulásra! Egyedülálló látvány!


Mintha a Marson járnánk, olyan érzése van az embernek, mikor megközelíti a Buhais geológiai parkot! Kivételes történelem előtti leletek láthatóak az 5 különböző árnyalatú tengeri sünökre emlékeztető kiállító pavilonban: több mint 65 millió éves fosszíliák a kő-, bronz és vaskorszakból. Interaktív, igazán szemléletes kiállítás, a gyerekek (is) imádni fogják!

3) Az Emirátusok csúcsa – drámai hegyek az ország északi csücskében – Ras al Khaimah

Irány észak! Ahogy a helyiek mondják: ez a ’sátor teteje’.  Itt található az ország legmagasabb hegye, a Jais hegy 1910 méteres magasságával, mely ideális hegymászásra, túrázásra, hegyi biciklizésre vagy önmagában a kilátásért megéri megtekinteni. Egynapos kirándulásunk során megállunk hegyvonulat lábánál egy fotó-megállóra egy víztározónál – a „kősivatag közepén”.

Akik a kilátást testközelből szeretnék élvezni, azoknak ajánljuk a világ leghosszabb (Guinness rekord!) drótkötél-pályáját. Íme a videó róla:

Többféle hosszt lehet választani és muszáj megtekinteni az üveg aljú függőhidat is.

Visszafelé is megállunk a látvány kedvéért, érdemes naplementére időzíteni, lélegzetelállító panorámára számíthatunk!

A kényelmesebb utasoknak rövid és könnyű gyalogtúra ösvényt ajánljunk.

Korábban írtunk már egy bejegyzést Ras al Khaimah érdekességeiről, itt lehet újraolvasni.