Az egyik legszebb Dubaiban, hogy a mínuszokat magunk mögött hagyva télen is élvezhetjük a napsütést, az igazán kellemes, akár 25-28 fokos meleget. Dubaiban télen is jó idő van, de a tenger még egy kicsit hűvösebb – bár sok gyerek akár januárban is lubickol -, így az egyik legjobb program ilyenkor Dubai parkjainak felfedezése…

Kiránduló és családi parkok
Dubai zöld területei tele vannak lehetőséggel és meglepetéssel. Az egyik parkban Dubai testvérvárosainak emlékművei vannak felállítva (Za’abeel Park), több másik parkban tevegelni lehet (pl. Mushrif Park), a gyerekekre mindegyik parkban gondoltak – van, ahol egy egész “Gyerek Város” várja a legkisebbeket (Children City a Creek Parkban). Kisebb-nagyobb csónakázó majd’ mindegyik parkban van, de biciklit, családi tandemet is bárhol lehet kölcsönözni és platetáriumtól a delfin-showig számos lehetőség várja a családokat…

Néhány parkról részletesebben:

Al Barsha Pond Park
Minden szombat este éjszakai piac. Ezen kívül a sport szerelmeseit is várja a park: tenisz és kosárpálya áll rendelkezésre továbbá egy másfél km hosszú futó- valamint bicikli pálya – a park mégsem tűnik sosem zsúfoltnak. A park közepén áll egy nagyobb tó, közel 2 km hosszú a túra – ha körbe akarjuk sétálni.Ingyenes. Nyitvatartás: Vas-Csüt reggel 8-tól este 11-ig. Pén-szom. reggel 8-tól- este 11.30-ig.

Za’abeel Park
Dubai egyik kedvenc parkja, itt is van piac (csak bizonyos napokon) és persze számos piknikelő hely. Lehet hajókázni, futni és biciklizni és van egy kis vonat is a parkot bejáró kényelmesebb látogatók számára. Közel 10 ezer fa – amiből 3 ezer pálmafa – található  a közelben. A zöld felületeken “kockulásra” is van lehetőség, a parkban ingyenes a wifi, és még a lemerült telefont is fel lehet tölteni.

Belépő: 5 dirham/fő. Hajókázás 40 dirham. Nyitvatartás: Vas-Szer reggel 8-tól este 11-ig, csüt-szom reggel 8-tól este 11:30-ig.

Creek Park
Itt minden megtalálható, ami egy jó parkban szükséges: piknik lehetőség, temérdek fa és zöld felület. Gyönyörűen karbantartott park, szép kávézókkal és tiszta illemhelyiségekkel. További programlehetőség a delfinárium, a ‘Gyerek város’ elnevezésű játszópark és igazi kabinos felvonó. A helyiek imádják a parkot, nagyobb családokat, rendezvényeket lehet látni itt. A kilátás magával ragadó, elhaladó abrákkal és számos más látnivalóval.
Belépő: 5 dirham/fő.
Nyitvatartás: Vas-Szer reggel 8-tól este 10-ig, csüt-szom reggel 8-tól este 11:00-ig.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál