Abu Dhabi kirándulás – középpontban a kultúra

125 $-tól

Abu Dhabi kulturális látnivalói egy nap alatt: Zayed mecset, Heritage village, Louvre – csak csütörtökön

A hotel pontos neve, címe

Kategóriák: ,

Látogassanak el velünk az Emírségek fővárosába, Abu Dhabiba ami 120 km fekszik Dubaitól! Abu Dhabi székhelye az Emirátusok kormányának, a központi bankjának és nem utolsó sorban az uralkodó családnak.
Az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb valamint Dubai után a második legnépesebb város. Utunk során bepillantást nyerhetnek Abu-Dhabiban az erősebben érződő arab és kulturális világába.

Első megállónk a Sheik Zayed Grand Mosque (Sheik Zayed Nagymecset), mely a világ 7. legnagyobb mecsete és az Emirátusok alapítójáról kapta nevét. Habár Abu Dhabi és Dubai nem rivalizálnak egymással azért itt is fellelhető néhány világ "leg"-je....

Louvre Múzeum
A Kulturális turizmus jegyében 2017. november 7-én megnyílt a Louvre Múzeum, ahol betekintést nyerhetünk a párizsi Múzeum kiállításába, mivel közös kiállítási gyűjteménnyel rendelkezik a két Múzeum. Itt megtekinthetjük az egyiptomi szarkofágoktól a francia impresszionistákig hogyan alakult a világ művészete. Igazi ritkaság, hogy megtekinthető a Biblia, a Korán és a Tóra 1-1 példánya egymás mellett.

Heritage village
A hagyományos emirátusokbeli életet szemlélhetjük meg itt, mintha időkapszulába kerülnénk. Vásároljon archaikus arab kézműves termékeket, ismerkedjen meg a régi mesterségekkel! Innét gyönyörű kilátás nyílik Abu Dhabira és a Marina részére.

A program az Ön hoteltől indul és oda is érkezünk vissza.

Időtartama: kb 8 óra, a kirándulásnál a látnivalók sorrendje változhat, mivel a mecsetbe foglalni kell és ahhoz kell igazodnunk.

Dress code, azaz öltözködési szabály:
- a mecsetben: férfiaknak hosszú nadrág ill. kötelező a tetoválást eltakarni.

Utastájékoztató:
A felvétel időpontja reggel 7:30 és 9 óra között van. A felvétel pontos időpontjáról legkésőbb egy nappal SMS-ben kap információt az Ön által megadott elérhetőségre.
Az ár tartalmazza a teljes körű magyar nyelvű asszisztenciát és a belépőjegyet (Louvre).
A gyerekár 3-12 éves kor között értendő. 3 éves kor alatt ingyenes.
Lemondás: legkésőbb 48 órával a program előtt.

További információk

Helyszín

Típus

Öltözködés (dress code)

Van

Felvétel időpontja

reggel

Időtartam

egész napos (8 óra)

Felvétel helye

az Ön hotele