Zayed sejk mecset: a második legnépszerűbb látnivaló a világon

2017. May. 29.

Az egyik legismertebb és legnagyobb közösséget magáénak tudható utazási portál, a TripAdvisor nemrég adta ki a világ legkedveltebb látványosságainak listáját. Az Emirátusok fővárosának ékessége, a méltán világhírű Zayed sejk mecset az előkelő második helyet szerezte meg. A világ nyolcadik legnagyobb mecsetét 2007-ben a Ramadán kezdetén adták át – azaz épp most 10 éves. Legfontosabb adatai: 54 fehér márvánnyal díszített kupola szegélyezi. Az épület négy sarkában elhelyezett minaretek 115 méter magasak. A mecset egésze 40.000 hívőt tud befogadni. 5700 m2, 35 tonnás szőnyege a világ legnagyobbja, ahogy a gyönyörű csillár is, mely 10 méter átmérőjű, Swarovski kristályokkal díszített.

A lista élén a Kambodzsában található Angkorvat, az ország északnyugati részén álló 12. században épített legjelentősebb templomegyüttes áll. A kulturális épületkomplexum 1992 óta része a Világörökségnek.
A legjobb 25-ben végzett egy másik szintén világrekordokkal büszkélkedő Emirátusokbeli épület: a Burj Khalifa a 22. helyen zárt. Ötödik helyre az indiai Tadzs Mahal került, míg a nyolcadik helyet a perui Macchu Picchu kapta, a lista 25. helyét a Sydney Opera érdemelte ki a voksolóktól. (forrás: Timeoutdubai.com)

TIPPÜNK: látogasson el Ön is velünk Abu Dhabiba! Kedd, csütörtök és szombati napokon érhető el egész napos a fővárosba induló kirándulásunk. Bővebben programjainkról Abu Dhabiban itt tájékozódhat.