Zayed sejk mecset: a második legnépszerűbb látnivaló a világon

2017. máj. 29.

Az egyik legismertebb és legnagyobb közösséget magáénak tudható utazási portál, a TripAdvisor nemrég adta ki a világ legkedveltebb látványosságainak listáját. Az Emirátusok fővárosának ékessége, a méltán világhírű Zayed sejk mecset az előkelő második helyet szerezte meg. A világ nyolcadik legnagyobb mecsetét 2007-ben a Ramadán kezdetén adták át – azaz épp most 10 éves. Legfontosabb adatai: 54 fehér márvánnyal díszített kupola szegélyezi. Az épület négy sarkában elhelyezett minaretek 115 méter magasak. A mecset egésze 40.000 hívőt tud befogadni. 5700 m2, 35 tonnás szőnyege a világ legnagyobbja, ahogy a gyönyörű csillár is, mely 10 méter átmérőjű, Swarovski kristályokkal díszített.

A lista élén a Kambodzsában található Angkorvat, az ország északnyugati részén álló 12. században épített legjelentősebb templomegyüttes áll. A kulturális épületkomplexum 1992 óta része a Világörökségnek.
A legjobb 25-ben végzett egy másik szintén világrekordokkal büszkélkedő Emirátusokbeli épület: a Burj Khalifa a 22. helyen zárt. Ötödik helyre az indiai Tadzs Mahal került, míg a nyolcadik helyet a perui Macchu Picchu kapta, a lista 25. helyét a Sydney Opera érdemelte ki a voksolóktól. (forrás: Timeoutdubai.com)

TIPPÜNK: látogasson el Ön is velünk Abu Dhabiba! Kedd, csütörtök és szombati napokon érhető el egész napos a fővárosba induló kirándulásunk. Bővebben programjainkról Abu Dhabiban itt tájékozódhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Legyen szó szezonális akcióról, látnivalóról vagy kedvező hotel ajánlatról, legyél mindig naprakész! Kedvezményes ajánlatokért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatkezelési hozzájárulás

Sikeresen feliratkoztál